Stüppkesmarkt in Kranenburg

In het weekend van 14 t/m 16 juni wordt de Kranenburger Stüppkesmarkt gehouden in het Duitse Kranenburg. Het is 'ein mitreißend bunte Grenzstadtfest für Jung und Alt im Kranenburger Ortskern'. De markt wordt gehouden op de Marktplatz, de Großen Straße, de Mühlenstraße met diverse kraampjes met oude ambachten, een kinderfestival en muziekprogramma's op de verschillende podia.

Programma
Vóór de aftrap op vrijdag 14 Juni, zullen er talrijke Kranenburger acteurs op het podium worden gepresenteerd. Om 18:00 uur wordt er een kerkdienst gehouden. De top act voor de avond is de band Second Edition - Rock Classics Revival Band.

Op zaterdag om 11:00 uur begint het grote straatfeest met zo'n 100 kramen met verschillende activiteiten, stands en kraampjes van clubs, organisaties, professionals en individuen, de Actie Artist Dweilband, streetdance, culinaire hoogstandjes en het dorstlesser-Groot festival voor kinderen met de clown Pepe. Vanaf 21.30 uur nodigt de band Royal Flash je uit om te dansen onder de parachute.

Zondag begint de dag om 11:00 uur met een brunch op de markt. Inschrijven is noodzakelijk. Op het grote evenement podium, begint het programma om 11:30 uur tot ongeveer 19:00 uur.

De Kranenburger Stüppkesmarkt vindt om de twee jaar plaats. De organisatie uit Kranenburg weten hoe ze een driedaagse programma met muziek, amusement, dans en comedy voor hun gasten moeten plannen, zij zullen er dus drie onvergetelijke dagen van gaan maken.