Kerstmarkt in benedenstad Kleve

De kerstmarkt van Kleve (Kleef) behoort tot de topattracties van de stad.

Duizenden lichtjes geven de kerstmarkt een warme uitstraling en betoveren de bezoekers. De Kerstman met de pakjesslee, de kraampjes met het zorgvuldig uitgestalde aanbod en de  geur van Glühwein zorgen voor een betoverende sfeer.

De kerstmarkt van Kleve vindt dit jaar niet meer plaats in het park (Forstgarten) tegenover het museum Kurhaus, maar verhuist naar de Pastor Leining Platz en de Koekkoekplatz in de benedenstad. Doordat de kerstmarkt nu op loopafstand van het winkelcentrum ligt is de verwachting dat meer passanten de kerstmarkt gaan bezoeken. De nieuwe locatie biedt ook meer ruimte voor extra kramen waardoor het aanbod breder is dan voorgaande jaren. Daarnaast is er een geheel nieuwe kerstverlichting aangebracht, waarbij menigeen alvast in een feestelijke decemberstemming wordt gebracht.

Podiumprogramma

Dit jaar is er wederom een uitgebreid podiumprogramma met vooral een groot aanbod aan Nederlandse inbreng.  Zo zullen een aantal Nederlandse (pop)koren een optreden verzorgen. Het Wijchense popkoor Pur sang trapt af op zaterdagavond 30 november (19:00 uur). Verder zullen de popkoren Splendid (Nederasselt), C’est la Vie (Rijkevoort) en het popkoor Akoort uit Tilburg een optreden verzorgen. De kerstmarkt wordt op zondag 8 december swingend afgesloten met een optreden van de Blaasband BBC uit Cuijk. Voor het volledige programma zie link.

Sinterklaas komt op 6 december nog even langs Kleve op zijn terugreis naar Spanje. Hij meert zijn bootje af bij de Königsgarten en zal daarna per rijtuig de stad in trekken om de Klever kinderen te trakteren op de traditionele Weckmänner.

openingtijden:

29 november t/m 8 december 2019

Maandag – vrijdag: 15:00  – 21:00 uur
Zaterdag: 12:00 uur – 21:00 uur
Zondag: 12.00 uur – 21.00 uur