Met de bus winkelen in Duitsland

Vanaf 5 juni dagelijks een bus van Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar CentrO Oberhausen.

Meinfernbus.de, de busonderneming met het grootste marktaandeel van Duitsland en gespecialiseerd in langeafstandstrajecten, heeft aangekondigd om vanaf 5 juni dagelijks vanuit Nederland naar Duitsland (en vice versa) te rijden. Het beginpunt is Amsterdam en via Utrecht en Arnhem gaat het naar CentrO Oberhausen en daarna worden de steden Essen en Dortmund aangedaan. Het traject eindigt in Winterberg en Medebach in Sauerland.

Sinds enkele jaren is het monopolie op het langeafstandsvervoer dat in handen was van de Duitse spoorwegen doorbroken en sindsdien is in Duitsland het reizen met de bus over een lange afstand booming. Dat steeds meer mensen vooral de bus kiezen in plaats van de trein, heeft vooral te maken met de veel goedkopere tarieven van de busondernemingen in vergelijking met de trein. De bus is weliswaar minder snel maar dit wordt goed gemaakt door de lagere prijs (ongeveer 3 à 4 keer goedkoper) en de goede service. Een reis kan eenvoudig via internet worden geboekt.

Meinfernbus beschikt in Duitsland over het grootste netwerk en heeft 168 opstapplaatsen in geheel Duitsland. Hierdoor kun je met de bus in bijna elke stad gemakkelijk komen. De bussen zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen, zoals een video netwerk en WIFI. Niet alleen jongeren reizen graag met de bus. Ook ouderen vinden reizen met de bus prettig. Een van de populaire vakantiebestemmingen van de Nederlandse senioren is het toeristische Winterberg in Sauerland. De busondernemingen zijn onderling in een felle concurrentiestrijd verwikkeld om de gunsten van de klant en het zal ons niet verbazen dat binnenkort ook andere busondernemingen hun netwerk en dienstregeling uitbreiden met Nederland.

meer informatie bij Goedkoop Duitsland