Winkels en outlets in en om het historische Aken

Marktplatz Aken

Aachen of Aken (ca. 260.000 inwoners) is bekend van beroemde historische gebouwen. De Eisenbrunnen herinneren aan de warme bronnen uit de Romeinse tijd, het gotische Raadhuis  dateert uit de 14e eeuw en de Dom werd in de 8e eeuw gebouwd tijdens het bewind van Karel de Grote.

De lange historie van Aachen is overal te zien in het centrum van de stad. Aachen is als winkelstad geliefd bij Nederlanders, Duitsers en Belgen. De bekendste winkelstraat is de Adalbertstraße, de straat tussen de St. Adalbertkerk en de Friedrich-Wilhelplatz. De zijstraten Ruim vijftig overdekte winkels zijn te vinden in de Aachener Arkaden in de Trierestraße. Dit winkelcentrum staat naast het gevarieerde winkelaanbod bekend om gezellige restaurants en allerlei shows en evenementen voor de hele familie. Het tweede overdekte winkelcentrum in de binnenstad is de Eisengalerie.

Aachen is ook bekend van drie bekende fabrikanten van delicatessen. Wie Aachen bezoekt vindt in de stad veel winkels met chocolade en bonbons, plus de bekende Aachener Printen en „Aacher Pflümli“.  In de omgeving van Aachen bevinden zich talrijke Outlets zoals St.Oliver, Montanus en de Elegance Designer Outlet.

website: https://www.aachen.de/