Bochum: winkelen in het centrum en in het Ruhrpark

ruhr park bochum

Bochum (ca. 375.000 inwoners) ontwikkelde zich sinds 1841 als industriestad in het Ruhr-gebied. De stad breidde zich in de 19e eeuw uit tot een van de grotere in Duitsland. In de Tweede Wereldoorlog werd 38% van Bochum verwoest door geallieerde bombardementen. Daarna ontwikkelde Bochum zich als cultuurstad en winkelstad.

Het centrum van Bochum biedt met ca. 500 winkels veel variatie. Vanaf het station voert de Huestraße naar het centrum van Bochum. Deze straat en de zijstraten wordt het Quartier van de specialisten genoemd. Ofwel; een wijk met leuke en verrassende speciaalzaken en restaurants. Ook het Brückviertel staat bekend om deze combinatie en in de wijk Bermuda3Ecks zijn vooral sfeervolle restaurants en bistros gevestigd. In het voetgangersgebied van de Kortumstraße zijn de meeste grote warenhuizen en keten winkels te vinden. Op de kruising van de Kortumstraße met de Boulevard ligt het overdekte winkelcentrum Drehscheibe/City Point met ca. 70 winkels.
Buiten het centrum van Bochum, bij Harpen, ligt Duitslands grootste overdekte winkelcentrum, het Ruhrpark. Hier zijn op een oppervlakte van 126.000 vierkante meter meer dan 120 winkels gevestigd. Het centrum dat in 1964 geopend werd, trekt jaarlijks ruim 16 miljoen bezoekers en parkeren is er gratis.

website: https://www.bochum.de