Galeria Kaufhof Keulen

Een van de beste warenhuizen van Duitsland is de Galeria Kaufhof. De onderneming is in 1879 opgericht door de joodse ondernemer Leonard Tietz. Tietz opende in dat jaar een kleine textielwinkel in Stralsund in deelstaat Meckelenburg Vorpommern.   Sindsdien is de onderneming gestaag door gegroeid tot een concern met een netto omzet van meer dan 3 miljard Euro. De onderneming heeft meer dan 100 filialen in 80 Duitse steden en 15 filialen in België. Het Galeria Kaufhof GMBH is een onderdeel van de METRO Group waar van ook de electronicaketens Saturn en Media Markt en de supermarkt REAl deel van uit maakt.

Kaufhof is vergelijkbaar met de V&D warenhuizen in Nederland. De belangrijkste filialen zijn de Galeria Kaufhof Berlin aan de Alexanderplatz en de Galeria Kaufhof in Keulen. Ook is er een Kaufhof in Kleve en in   winkelcentrum Centro Oberhausen.

Het assortiment bestaat uit internationale kwaliteitsmerken in het midden tot hoger prijssegment. Het bevat onder andere heren en dameskleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, schoenen en sportartikelen.

 
Hohe Straße 41-53
50667 Köln

website:  Galeria Kaufhof keulen