Winkelen tussen historische gebouwen in Münster

münsterMünster (ruim 290.000 inwoners) is een stad met een rijk historisch verleden. Hier werd in 1648 het akkoord getekend waarmee de Tachtigjarige Oorlog, of Opstand beeindigd werd. De Vrede van Münster werd gesloten in de Friedenssaal van het Raadhuis. Ook de St. Paulusdom, het barokke stadspaleis, de Prinzipalmarkt, de dertien kerken in het centrum en de vele historische huizen  tonen de geschiedenis van de Middeleeuwse hanzestad.

Het hart van het uitgestrekte winkelgebied in Münster vormt de Salzstraße. Het voetgangersgebied  verbindt de meeste historische gebouwen van Münster. Stijlvol winkelen kan ook in de vele kleine straten en stegen in het centrum en in de winkelstraten rondom de Servatiplatz en de Promenade. De winkels bij de Prinzipalmarkt bieden een afwisseling van exclusieve mode en hippe boetieks. In het centrum bevinden zich ook twee grote, moderne, overdekte winkelcentra, de Münster Arkaden en Stubengasse Münster.

Natuurlijk zijn er veel gezellige en sfeervolle restaurants, lunchrooms en cafe’s in het centrum van Münster te vinden. De oudste brouwerij en veel kleine cafe’s bevinden zich in het Kuhviertel en het belangrijkste uitgaansgebied is de Kreativkai bij de stadshaven. Münster staat ook bekend als fietsvriendelijke stad.


website: http://www.muenster.de/