Landelijke staking bij detailhandel en supermarkten. Winkels zijn wel open

De vakbond voor werknemers in de Detailhandel (Verdi) heeft voor vandaag donderdag 9 september 2021 acties aangekondigd om de lopende CAO onderhandelingen vlot te trekken.

De vakbond Verdi roept op tot een landelijke staking. Er zijn nogal wat bedrijven getroffen, onder andere de grote supermarkten Rewe, Edeka en Kaufland. Ook zijn er acties bij H&M, Zara, Primark en TKmax . Hoewel de winkels wel open zijn ondervinden klanten wel de effecten omdat er minder personeel aanwezig is.

De werkgevers weigeren tegemoet te komen aan de eisen van de vakbond. XO wil de vakbond een minimumloon van € 12,50 per uur en een salarisverhoging van 4,5 procent. Ook de laatste gespreksronde van afgelopen woensdag (1 september) was zonder resultaat. Voordat de volgende onderhandelingsronde op vrijdag (10 september) begint willen de vakbonden en werknemers met deze waarschuwingsstaking laten zien dat het menens is. Mocht er onverhoopt niet tot een accoord komen dan worden er meer en langere stakingen verwacht.