Nieuw winkelcentrum Weide Park Kranenburg geopend

Het winkelcentrum Großen Haag in Kranenburg draait dankzij de Nederlandse euro’s een top-omzet. Met de uitbreiding van het nieuwe winkelcentrum Weide Park op de Großen Haag komt er nog 15.000 vierkante meter extra winkelruimte beschikbaar.

Het nieuwe winkelcentrum Weide Park Kranenburg.

De bestaande supermarkten Rewe en Pennymarkt verhuizen naar deze nieuwe locatie. Maandag 11 oktober openen Pennymarkt en de drogisterijketen Müller – nieuw in Kranenburg – hun deuren.  Rewe zal naar verwachting rond 22 januari 2022 verhuizen naar de nieuwe locatie. Het totale winkelopppervlak bedraagt bijna 15.000 vierkante meter.  Rewe wordt de grootste huurder van het winkelcentrum met ruim 6.000 vierkante meter winkeloppervlak. De nu bestaande supermarkt zal worden uitgebreid met een drankenmarkt. Drogisterij Müller komt op 1.600 vierkante meter en Penny op 1.400 vierkante meter. In het oude pand van de Pennymarkt zal naar verwachting een bouwcentrum komen. Hiermee komt er ook voor de Nederlandse doe-het-zelver een aantrekkelijke mogelijkheid om vlak over de grens inkopen te doen.  Bij het winkelcentrum komen 180 parkeerplaatsen met 4 oplaadpunten.

Voor uitsluitend Kranenburg is het centrum te groot. In de verwachte omzetgroei is de Nederlandse klandizie berekend. Dit brengt risico’s met zich mee. Als de prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland kleiner worden kan er een flinke omzetdaling plaatsvinden. De investeerders, de gemeente Kranenburg en de winkelexploitanten zijn echter optimistisch over de toekomst.  De prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland zijn zo hoog dat alleen al een tankbeurt zo’n €10 a €15,- voordeel oplevert.