Winkelpubliek in Kleve krijgt gratis Wifi

Om het winkelen in het stadscentrum van Kleve nog leuker te maken zal binnenkort voor het winkelpubliek gratis Wifi beschikbaar worden gesteld. “Kleve is een moderne stad en door gratis Wifi beschikbaar te stellen verhogen we de aantrekkelijkheid voor toeristen, bezoekers en voorbijgangers, aldus Ute Schulze-Heiming, waarnemend voorzitter van de Klever stad netwerk.

Kleve winkelsstraat
Kleve winkelsstraat

Tegenwoordig heeft  iedereen een smartphone en worden steeds meer koopbeslissingen via internet gemaakt. Ook de online winkels krijgen steeds meer marktaandeel ten koste van de traditionele detailhandel. Om met deze ontwikkelingen mee te gaan is besloten om het winkelgebied  in Kleve te voorzien van gratis wifi.  Het winkelpubliek kan direct informatie verkrijgen over bijvoorbeeld openingstijden, het winkelaanbod én mogelijke kortingsacties. Op deze wijze kan de dienstverlening aan de klant worden vergroot. 

De belangrijkste aanjagers van het gratis WIFI initiatief is de Volksbank Kleverland en het warenhuis Galeria Kaufhof. Beide ondernemingen beschikken over dakantennes  met een Wlan Hotspot. De Volksbank  ondersteunt het project financieel.  Het bereik gaat  van de Volksbank tot aan Kiesow Bags and Travel aan de Grosse Strasse. Voor de uitbreiding van het draadloze netwerk worden nieuwe partners gezocht. Ook winkeliers die interesse hebben om een hotspot open te stellen worden verzocht deel te nemen.